Dzisiaj jest: Sobota, 23.10.2021 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Steki na pierzynce z rukoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Steki na pierzynce z rukoli najlepiej podawać z jajkiem sadzonym lub łyżeczką masła czosnkowego.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 800 g  wołowina
    chuda, bez kości
  • 1 opakowanie  rukola
  • 250 g  pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki  oliwa
  • 4 łyżeczki  sos sojowy
    słodki
  • sól
    do smaku
  • pieprz cytrynowy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój na 4 steki. Każdy kawałek dopraw do smaku pieprzem i natrzyj oliwą.
  2. Następnie wrzuć mięso na dobrze rozgrzaną oliwę i smaż przez 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu ponownie przewróć mięso i zostaw je na patelni przez 1 minutę. Następnie przewróć mięso ponownie i smaż kolejną minutę.
  3. Gotowy stek odstaw na 3 minuty, by odpoczął. Przed podaniem oprósz mięso solą.
  4. Na talerzach rozłóż rukolę oraz pomidorki. Polej wszystko sosem sojowym, a na wierzchu ułóż mięso.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

stekirukolaprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE