Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sycące knedliki z mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sycące knedliki z mięsem można podawać z duszoną czerwoną kapustą lub szpinakiem. Doskonale smakują również polane smalcem z podsmażoną cebulką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  chleb
    bochenek, typu weka
  • 1 sztuka  cebula
  • 80 g  mąka
  • 300 g  mięso
    wędzone
  • 2 łyżki  olej
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 3 sztuki  jajka
  • 250 ml  mleko
  • 1 szczypta  gałka muszkatołowa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb pokrój w kostkę, po czym rozłóż na blasze i piecz w 180 st. C, aż się zrumieni. Następnie odstaw do ostygnięcia , po czym przesyp do dużej miski.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Mięso wędzone oczyść, pokrój w kostkę i podsmaż razem z cebulą na rozgrzanym oleju. Zdejmij z ognia i ostudź. Natkę pietruszki posiekaj.
  3. Do miski wbij jajka, dodaj mleko i zmiksuj. Następnie dodaj mąkę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Do miski z grzankami dodaj zawartość patelni, masę z natką pietruszki, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę. Następnie z powstałej masy uformuj wilgotnymi dłońmi okrągłe kuleczki.
  5. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Następnie partiami wkładaj knedle. Gotuj przez 20 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pierogi i kluski


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE