Dzisiaj jest: Piątek, 28.01.2022 Imieniny: Walerego i Radomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Szare kluski z boczkiem i cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • pieprz
  • sól
  • 1 sztuka cebula
  • 100 g  wędzonego boczku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odstaw do odsączenia. Odlej wodę, a skrobię dodaj do masy ziemniaczanej.
  2. Do ziemniaków dodaj jajko i mąkę. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj. Masa powinna być bardzo gęsta.
  3. Masę nałóż na talerzyk i łyżką wrzucaj ją na osolony wrzątek. Gotuj przez 8-10 minut.
  4. Boczek i obraną cebulę pokrój w kostkę. Podsmaż wszystko na patelni. Przed podaniem polej kluski okrasą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE