Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Szaszłyki z boczku i owoców


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 45 dag  wędzonego boczku
  • 10 dag  suszonych moreli
  • 10 dag  suszonych śliwek
  • 2 łyżki  ostrej musztardy
  • 1 łyżka  brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki  ziół prowansalskich
  • 4 łyżki  ostrego ketchupu
  • tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w dość dużą kostkę. Musztardę wymieszaj z cukrem, ziołami, ketchupem, kilkoma kroplami sosu tabasco oraz solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatę wymieszaj z boczkiem, przykryj i odstaw na 4 godziny do lodówki.
  2. Po tym czasie do marynaty dodaj suszone owoce i wymieszaj, aby były dokładnie oblepione sosem.
  3. Boczek oraz owoce nadziewaj na długie patyczki do szaszłyków i układaj na rozgrzanym grillu. Smaż po kilka minut z każdej strony, aż boczek ładnie się zarumieni. Podawaj z ostrymi sosami i korniszonami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE