Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szaszłyki z kurczaka z pesto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  piersi z kurczaka
  • 1/2 sztuki słoika zielonego pesto
  • 1/2 sztuki słoika czerwonego pesto
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w krążki. Każdy krążek przekrój na pół.
  2. Kurczaka umyj, osusz, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Plastry mięsa posmaruj grubo czerwonym i zielonym pesto, zwiń w rulony i pokrój w poprzek na plastry o grubości 2 cm.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabijaj kolejno kawałki papryki i roladki z kurczaka. Szaszłyk będzie wyglądał efektowniej, jeśli każdy kawałek mięsa owiniesz półkrążkiem papryki, i nabijesz na patyk na przemian roladki z czerwonym i zielonym pesto.
  4. Szaszłyki układaj na blasze i piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Obracaj je, aby się równomiernie upiekły.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE