Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sznycelki schabowe z duszonymi warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk cienkich kotletów schabowych
  • 1 sztuka duża czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1 sztuka mały słoiczek oliwek
  • suszona bazylia
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • 1 szczypta  cukru
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sznycelki lekko opłucz, osusz, natrzyj solą, pieprzem i papryką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż na talerz i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  2. Cebule oraz czosnek posiekaj, podsmaż na tłuszczu ze smażenia mięsa. Następnie wlej pomidory, dodaj pokrojoną w paseczki paprykę. Dopraw powstały sos do smaku solą, pieprzem, bazylią i szczyptą cukru. Duś przez około 10 minut na dużym ogniu.
  3. Po tym czasie dodaj do sosu oliwki oraz mięso, przykryj i duś jeszcze kilka minut. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i sałatą lub mizerią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE