Dzisiaj jest: Czwartek, 07.11.2024 Imieniny: Antoniego i Ernesta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sznycle panierowane w nerkowcach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży filet z kurczaka
  • 2 sztuki jajka
  • bułka tarta
  • 50 g  orzechów nerkowca
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  masła
  • olej z pestek winogron
  • 8 sztuk jajek przepiórczych

Sposób przyrządzania:

  1. Fileta z kurczaka pokrój na 4 kotlety, lekko rozbij. Z obu stron oprósz mięso solą i pieprzem.
  2. Orzechy nerkowca zmiel w malakserze i wymieszaj z bułką tartą.
  3. Kotlety panieruj w bułce tartej z orzechami, rozkłóconych jajkach i ponownie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
  4. Usmażone kotlety przełóż do garnka. Dodaj łyżkę masła, podlej 1/3 szklanki wody, a następnie duś kilka minut pod przykryciem.
  5. Na reszcie masła usmaż sadzone jajka przepiórcze.
  6. Gotowe sznycle podawaj z 2 jajkami przepiórczymi, polane sosem z duszenia.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE