Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sznycle z indyka z mozzarellą i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle z indyka
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 opakowanie  mozzarelli w zalewie
  • 2 łyżeczki  pesto bazyliowego
  • 1 sztuka garść rukoli
  • oliwa
  • zioła prowansalskie
  • listki świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry.
  2. Sznycle z indyka posyp solą i pieprzem. Ułóż w skropionym oliwą naczyniu do zapiekania. Każdy kawałek mięsa posmaruj pesto, połóż plaster mozzarelli, rukolę oraz plaster pomidora. Posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wszystko skrop oliwą.
  3. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
  4. Podawaj z puree ziemniaczanym lub świeżą bagietką, udekorowane listkami bazylii i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE