Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki sznycle z indyka
4 łyżeczki pesto
kulka mozzarelli
4 łyżeczki marynowanych kaparów
8 sztuk suszonych pomidorów
40 dag makaronu kolanka
kurkuma
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron wsyp do osolonego wrzątku. Delikatnie zamieszaj, żeby nie przywarł do dna. Dodaj odrobinę kurkumy. Gotuj na małym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedź.
- Ugotowany makaron wymieszaj z 8 łyżkami oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Sznycle lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na makaronie. Sznycle posmaruj pesto, obłóż pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, pokrojoną w plastry mozzarellą oraz kaparami. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy