Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sznycle zapiekane z pesto i makaronem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle z indyka
  • 4 łyżeczki  pesto
  • kulka mozzarelli
  • 4 łyżeczki  marynowanych kaparów
  • 8 sztuk suszonych pomidorów
  • 40 dag  makaronu kolanka
  • kurkuma
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron wsyp do osolonego wrzątku. Delikatnie zamieszaj, żeby nie przywarł do dna. Dodaj odrobinę kurkumy. Gotuj na małym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedź.
  2. Ugotowany makaron wymieszaj z 8 łyżkami oleju i przełóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Sznycle lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na makaronie. Sznycle posmaruj pesto, obłóż pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, pokrojoną w plastry mozzarellą oraz kaparami. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE