Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Szparagi w bekonie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szparagi podawać z sosem czosnkowym lub barbecue

1 porcja dla: 1 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  szparagi
  • 400 g  bekon
  • 5 łyżek  sos sojowy
  • 1 łyżeczka  miód
  • 1 szczypta  chili (przyprawa)
  • 1 łyżeczka  tabasco
    opcjonalnie

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi gotujemy 20 minut na parze ( lub w garnku w wodzie).
  2. Przygotowujemy sos do bekonu : w miseczce mieszamy sos sojowy z miodem, dodajemy szczyptę chili, jeśli lubisz ostre potrawy możesz dodać również tabasco.
  3. Bekon rozkładamy plastrami na blaszce i smarujemy sosem za pomocą pędzelka, następnie każdą ze szparag zawijamy w bekon i układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piekarnik nastawiamy na 180 i pieczemy do zarumienienia ok. 30 min



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 1


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE