Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 3 osób
Składniki
400 g szparagi
400 g bekon
5 łyżek sos sojowy
1 łyżeczka miód
1 szczypta chili (przyprawa)
1 łyżeczka tabasco
opcjonalnie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szparagi gotujemy 20 minut na parze ( lub w garnku w wodzie).
- Przygotowujemy sos do bekonu : w miseczce mieszamy sos sojowy z miodem, dodajemy szczyptę chili, jeśli lubisz ostre potrawy możesz dodać również tabasco.
- Bekon rozkładamy plastrami na blaszce i smarujemy sosem za pomocą pędzelka, następnie każdą ze szparag zawijamy w bekon i układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piekarnik nastawiamy na 180 i pieczemy do zarumienienia ok. 30 min