Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szparagi w boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Eleganckie szparagi goszczą na naszych stołach stosunkowo krótko, bo od początku maja do połowy lipca. Uchodzą za wykwintne warzywa przez co nieczęsto je spożywamy. To wielki błąd, ponieważ są niskokaloryczne, a jednocześnie bogate w witaminy oraz składniki mineralne. Dodatkową ich zaletą jest niepowtarzalny smak, dlatego nie potrzebują specjalnej oprawy, aby zabłysnąć na talerzu.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 10 plastrów  boczek wędzony
  • 10 sztuk  szparagi
  • 1 łyżeczka  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ze szparagów odcinamy twarde końcówki, a następnie polewamy oliwą i delikatnie solimy.
  2. Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku. Szparagi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 190 stopni Celsjusza przez około 20-25 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Informacja prasowa More communications agency


Przepis dodany przez:

Posty : 21

Przepisy: 1


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE