Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Szparagi w szynce szwarcwaldzkiej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  szparagów
  • 1 opakowanie  szynki szwarcwaldzkiej
  • szczypiorek
  • 1 sztuka cytryna
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotuj wodę z łyżeczką soli, 2 łyżeczkami cukru i sokiem z połowy cytryny. Do wrzącej wody wrzuć szparagi i gotuj je pod przykryciem przez 10 minut. Po tym czasie wyjmij je na sito i odcedź.
  2. 3-4 szparagi zawijaj w 2 plastry szynki. Tak przygotowane szparagi podsmaż na rozgrzanym na patelni maśle. Gotowe szparagi ułóż na talerzu i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE