Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg surowej szynki
1 sztuka cebula
1 sztuka banan
3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki białej gorczycy
1 łyżeczka oregano
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka suszonej bazylii
pieprz kolorowy
2 łyżeczki mąki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szynkę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w ćwiartki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plastry.
- Szynkę, cebulę i banana włóż do torebki do pieczenia. Dodaj mąkę i przyprawy. Zamknij klipsem i obróć tak aby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Przekłuj w kilku miejscach torebkę. Piecz 60 minut w 190 st. C.
Źródło przepisu: Przyslij przepis