Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
1.5 kg szynki
250 g obranych orzechów włoskich
3-4 łyżki miodu
4 łyżki keczupu
1 łyżka oliwy
2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli
2 łyżeczki suszonego rozmarynu
2 łyżeczki mięty
1 kostka rosołowa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz. Orzechy drobno posiekaj. Pozostałe składniki wymieszaj. Uzyskaną marynatą natrzyj mięso, posyp orzechami i wstaw na dobę do lodówki.
- Po tym czasie szynkę włóż do rękawa, zalej 1-2 szklankami wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Piecz 1,5-2 godziny w 200 st. C. Pod koniec pieczenia rozetnij rękaw, by mięso się zrumieniło.
Źródło przepisu: Przyslij przepis