Dzisiaj jest: Niedziela, 29.11.2020 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Taco z fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na klasyczną wersję taco. Możecie je podawać z guacamole lub ostrą salsą, w zależności od waszych upodobań.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki  tortilla
  • 1/2 kg  mielona wołowina
  • 1 puszka  fasola czerwona konserwowa
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 2 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 łyżeczka  masło klarowane
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku
  • kolendra
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę siekamy w drobną kostkę, paprykę w paski. Podsmażamy na maśle klarowanym na złoty kolor.
  2. Dodajemy mięso oraz fasolę i smażymy przez kilka minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy. Smażymy tak mięso przez kolejne 15 minut.
  3. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy kukurydzę i pokrojonego pomidora. Smażymy jeszcze przez 5 minut, cały czas mieszając.
  4. Na podgrzaną wcześniej w piekarniku tortillę wykładamy farsz i posypujemy posiekaną kolendrą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 408

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE