Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tacos z mieloną wołowiną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk torilli kukurydzianych
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 250 g  mięsa mielonego wołowego
  • 1 sztuka pomidor
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka mielona
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki
    Sos
  • 1 sztuka dojrzałe awokado
  • 1/2 sztuki limonki
  • 1 sztuka szalotka
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do niej pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę podsmaż. Wrzuć mięso, podsmaż, po czym przykryj i duś przez 10 minut.
  2. Pomidora umyj, osusz, pokrój i dorzuć do mięsa. Potrawę odkryj i smaż jeszcze przez 5 minut, aż sok odparuje. Przypraw do smaku papryką, solą i pieprzem.
  3. Awokado obierz, rozgnieć widelcem, polej sokiem z limonki. Dodaj posiekaną szalotkę i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszaj.
  4. Tortille podgrzej na suchej patelni, złóż i nakładaj do nich farsz mięsny i sos. Udekoruj natką pietruszki. Podawaj z ćwiartkami limonki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE