Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tagliatelle z boczkiem i jajkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  makaronu tagliatelle
  • 200 g  pomidorów z puszki
  • świeża bazylia
  • świeży tymianek
  • 1 łyżeczka  papryczki chili
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  miodu lipowego
  • 200 g  boczku wędzonego
  • 3 sztuki jajka
  • 3 łyżki  startego parmezanu
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.
  2. Pomidory zagotuj z przyprawami i miodem.
  3. Usmaż jajka sadzone z boczkiem na oliwie.
  4. Wszystkie składniki ułóż na talerzu i posyp parmezanem. Podawaj z surówką z marchewki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE