Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tagliatelle z szynką i pieczarkami w sosie brokułowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu tagliatelle
  • 200 g  szynki w plastrach
  • 250 g  pieczarek
  • 1 sztuka świeży brokuł
  • 2 sztuki małe cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 l  śmietany 30%
  • natka pietruszki
  • pieprz ziołowy
  • zioła prowansalskie
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź.
  2. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i podziel na różyczki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Szynkę pokrój w paski, a pieczarki w plasterki. Dopraw pieprzem oraz solą i podsmaż razem z cebulą.
  3. Następnie dodaj śmietanę, brokuł oraz ziołami prowansalskie. Gotuj, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zgęstnieje dodaj posiekaną natkę pietruszki. Uzyskany sos wymieszaj z makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE