Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.09.2022 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Tagliatelle z szynką prosciutto i orzechową nutą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  tagliatelle
  • 1 opakowanie  szynki prosciutto
  • 1 sztuka serek mascarpone
  • 1 łyżeczka  zielonego pieprzu z zalewy
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka mała cebula
  • sól
  • pieprz biały
  • garść łuskanych włoskich orzechów

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj serek mascarpone i mieszaj, aż się rozpuści. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Szynkę pokrój w paski i podsmaż na suchej patelni (3-4 minuty). Orzechy pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż delikatnie na maśle, uważając by się nie przypaliły.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Dodaj do sosu zielony pieprz, szynkę oraz orzechy i wymieszaj z odcedzonym makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE