Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie tagliatelle
- 1 opakowanie szynki prosciutto
- 1 sztuka serek mascarpone
- 1 łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
- 1 łyżka masła
- 1 sztuka mała cebula
- sól
- pieprz biały
- garść łuskanych włoskich orzechów
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj serek mascarpone i mieszaj, aż się rozpuści. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Szynkę pokrój w paski i podsmaż na suchej patelni (3-4 minuty). Orzechy pokrój w mniejsze kawałki i podsmaż delikatnie na maśle, uważając by się nie przypaliły.
- Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Dodaj do sosu zielony pieprz, szynkę oraz orzechy i wymieszaj z odcedzonym makaronem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka