Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Torcik naleśnikowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3/4 szklanki  mąki
  • 3/4 szklanki  mleka
  • 1/4 szklanki  wody gazowanej
  • sól
  • 1 łyżka  oliwy
  • 2 sztuki jajka
    Farsz
  • 1/2 sztuki średniej poszatkowanej białej kapusty
  • 20 dag  kiełbasy
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  mąki
  • 3 łyżki  ketchupu
  • masło do naczynia

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko dokładnie wymieszaj z wodą i oliwą. Do wysokiego garnka przesiej mąkę, wbij jajka, mieszając wlewaj mleko. Dopraw do smaku solą, zmiksuj i odstaw na 60 minut.
  2. Ciasto dokładnie wymieszaj, gdyby było za gęste dolej kilka łyżek wody. Smaż grubsze naleśniki. Przed każdym wylaniem ciasta na patelnię, należy je wymieszać.
  3. Kapustę, pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę obsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do rondla, dopraw, nakryj pokrywką i duś na małym ogniu przez 30 minut. Posyp natką pietruszki.
  4. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Na dnie ułóż naleśnik, posmaruj sosem spod farszu, nakryj drugim naleśnikiem, częścią farszu, naleśnikiem i tak do wyczerpania składników.
  5. Ketchup zmiksuj z 2 łyżkami wody i mąką. Powstałym sosem polej naleśniki. Przykryj zapiekankę pokrywką. Zapiecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE