Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Tortellini z indykiem w sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  tortellini
  • 35 dag  piersi z indyka pokrojonej w kostkę
  • 1 sztuka średnia marchewka
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 1/2 szklanki  bulionu
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na 2 łyżkach oliwy przesmaż pokrojoną w kostkę marchewkę. Następnie dodaj pokrojoną na małe kawałki paprykę i smaż jeszcze 5 minut.
  2. Na czystej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone w kostkę mięso posypane solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie przełóż indyka bez tłuszczu do warzyw i chwilę jeszcze podsmaż.
  3. Na tłuszcz ze smażenia mięsa wlej bulion, kremówkę i wsyp słodką paprykę. Gotuj sos przez 3 minuty.
  4. Tortellini ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Osącz, ułóż w miseczkach, obłóż smażonym mięsem i warzywami. Wierzch polej sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE