Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tortilla espanola


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/3 szklanki  śmietanki kremówki
  • 100 g  kiełbasy chorizo
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  oliwy
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w plasterki i usmaż na złoto na oleju. Odstaw na bok. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, usmaż kawałki chorizo, pokrojoną w piórka cebulę oraz paprykę pokrojoną w paseczki. Następnie dodaj ziemniaki. Wymieszaj.
  2. Jajka roztrzep ze śmietanką, przypraw do smaku solą i pieprzem. Zalej nimi składniki na patelni.
  3. Smaż na średnim ogniu. Gdy jedna strona się zapiecze, przykryj patelnię talerzem i przytrzymując go ręką, obróć, by tortilla znalazła się na talerzu. Następnie zsuń tortillę z talerza na patelnię i usmaż z drugiej strony.
Smacznego!


Źródło przepisu: Półwysep pełen smaków


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE