Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki placki tortilli
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
1 łyżka keczupu
1 sztuka posiekany ząbek czosnku
250 g pieczeni wołowej
4 sztuki liście sałaty lodowej
1 sztuka marynowana papryka
1 sztuka mała pokrojona w cienkie plastry czerwona cebula
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czosnek obierz i posiekaj. Dodaj majonez, musztardę oraz keczup i wymieszaj.
- Pieczeń wołową pokrój w plasterki.
- Przygotowanym sosem posmaruj placki tortilli. Na wierzchu ułóż warzywa oraz wołowinę. Zroluj placki i przetnij na pół.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza