Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Tortillas
300 g mąki kukurydzianej
150 g mąki pszennej
100 g margaryny
sól
tłuszcz do smażenia
- Farsz
200 g piersi z kurczaka
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
4 łyżki sosu pomidorowego pikantnego
4 łyżki startego sera ementaler
3 sztuki liście sałaty
4 sztuki pomidory
1/2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Tortillas: Mąkę pszenną i kukurydzianą wsyp do miski. Dodaj szczyptę soli, margarynę oraz 1,5 szklanki wody. Zagnieć ciasto.
- Następnie podziel je na porcje wielkości kurzego jajka, odłóż na kilka minut. Każdą porcję rozwałkuj na placek o średnicy 20 cm. Smaż placki na patelni posmarowanej tłuszczem.
- Farsz: Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na małej ilości tłuszczu. Odcedzoną fasolę wymieszaj z serem, porwanymi liśćmi sałaty, pokrojonymi pomidorami oraz sosem. Na końcu dodaj mięso i wymieszaj.
- Gotowy farsz podziel na 4 części, ułóż na plackach i zwiń w rulony. Zapiekaj 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Twoje przepisy