Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 1 sztuka cukinia
- 30 dag pomidorów
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 2 sztuki cebule
- 2 ząbki czosnku
- 50 dag kiełbasy lub parówek
- 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Pomidory i papryki sparz, obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Kiełbasy lub parówki pokrój w talarki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj resztę warzyw i kiełbasy lub parówki. Smaż przez 15 minut.
- Do leczo dodaj koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i mieloną paprykę. Przypraw solą i pieprzem. Duś przez 30 minut.
Źródło przepisu: Smacznego!