Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tradycyjny gulasz


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  przedniej wołowiny
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 łyżka  mielonej ostrej papryki
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka kawałek selera
  • 2 sztuki dojrzałe pomidory
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój i zeszklij na rozgrzanym w garnku oleju. Dodaj kminek, drobno posiekany czosnek i papryczkę chili. Składniki smaż do czasu, aż cebula dobrze się zrumieni.
  2. Następnie do garnka włóż pokrojone w kostkę mięso. Podsmaż i podlej odrobiną wody. Dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem. Resztę warzyw obierz i pokrój na kawałki. Dodaj je do gulaszu, gdy mięso będzie półmiękkie. Oprósz papryką, solą i pieprzem. Gotuj do momentu, aż wołowina i warzywa staną się miękkie.
  3. Gotowy gulasz najlepiej podawać z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE