Dzisiaj jest: Niedziela, 25.02.2024 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Udka kacze w czerwonym winie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Udka kacze w czerwonym winie to przepis na smaczne, wykwintne danie.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  udka kacze
  • 100 g  szalotka
  • 150 g  boczek wędzony
  • 1/2 szklanki  wino czerwone wytrawne
  • 2 łyżki  cukier
  • 1 sztuka  goździki
  • 1 laska  cynamon
  • majeranek
    do smaku
  • olej
  • 2 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Udka natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i majerankiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  2. Po tym czasie obsmaż udka na rozgrzanym oleju razem z obranymi szalotkami. Przełóż mięso do brytfanki, polej winem. Dodaj cynamon, goździk, pokrojony w kostkę boczek. Piecz w 180 st. C do miękkości.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE