Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Udka pieczone w ziołach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże udka kurczaka
  • 1 pęczek  siekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki  suszonego oregano lub ziół prowansalskich
  • 3 łyżeczki  przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki w proszku
  • 2 sztuki duże ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki  oliwy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki opłucz, osusz, posiekaj i wsyp do miski. Dodaj oliwę, przyprawę do kurczaka, paprykę, oregano, posiekany czosnek i pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie.
  2. Mięso opłucz i natrzyj przygotowaną marynatą. Wstaw na 60 minut do lodówki. Następnie ułóż kurczaka na blasze i piecz 35 minut w temperaturze 200 st. C, często polewając zalewą i odrobiną wody.
  3. Ryż ugotuj z dodatkiem curry i kurkumy. Podawaj razem z pieczonym kurczakiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE