Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Wiejska potrawka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 800 g  małych ziemniaków
  • 2 sztuki duże marchewki
  • 500 g  brokułu
  • 1 sztuka cebula
  • 350 g  schabu bez kości
  • 1-2 łyżki  smalcu
  • 200 g  śmietany
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 2 sztuki liście laurowe
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki oraz marchewki obierz i pokrój w słupki. Brokuł oczyść i potnij na różyczki.
  2. Cebulę obierz i pokrój w niedużą kostkę. Schab umyj, osusz i potnij w paski.
  3. Szczypiorek posiekaj. Smalec rozgrzej na patelni. Wrzuć ziemniaki i marchewki. Smaż 10 minut, mieszając. Dodaj mięso oraz cebulę i smaż jeszcze 15 minut, podlewając 250 ml wody z vegetą.
  4. Dopraw liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą oraz pieprzem. Dołóż brokuł i duś 10 minut, po czym zabiel śmietaną. Posyp szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE