Dzisiaj jest: Sobota, 24.07.2021 Imieniny: Kingi i Krystyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Wielkanocna biała kiełbasa z sosem żurawinowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki porcje białej kiełbasy
  • 2 łyżki  konfitury z żurawiny
  • 3 sztuki cm korzenia chrzanu
  • 1 łyżka  masła
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • świeżo mielona sól morska
  • 1 łyżeczka  miodu
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Konfiturę wymieszaj z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
  2. Kiełbasę delikatnie ponacinaj, a następnie posmaruj przygotowanym sosem żurawinowym. Tak przygotowane kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach i razem z masłem dodaj do smażącej się kiełbasy. Smaż wszystko przez 7 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE