Dzisiaj jest: Środa, 30.11.2022 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Wielkanocna biała kiełbasa z sosem żurawinowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki porcje białej kiełbasy
  • 2 łyżki  konfitury z żurawiny
  • 3 sztuki cm korzenia chrzanu
  • 1 łyżka  masła
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • świeżo mielona sól morska
  • 1 łyżeczka  miodu
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Konfiturę wymieszaj z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i ponownie wymieszaj.
  2. Kiełbasę delikatnie ponacinaj, a następnie posmaruj przygotowanym sosem żurawinowym. Tak przygotowane kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach i razem z masłem dodaj do smażącej się kiełbasy. Smaż wszystko przez 7 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE