Przygotowanie:
Kuchnia:
indyjska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 360 g schab
- 1 łyżeczka curry
- 200 g fasolka szparagowa
- 200 g cukinia
- 2 sztuki cebula
- 2 ząbki czosnek
- 100 ml przecier pomidorowy
- 100 g śmietana
12% - 1 sztuka kostka drobiowa
- 600 g ziemniaki
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 2 łyżki olej rzepakowy
- 2 gałązki koperek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Schab pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Cukinię i obrane ziemniaki pokrój w kostkę.
- Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj ziemniaki oraz mięso, smaż przez 5 minut. Po tym czasie dodaj cukinię, dopraw curry, wymieszaj i smaż przez 4 minuty.
- Warzywa z mięsem podlej litrem bulionu z kostki i dodaj przecier. Gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj mrożoną fasolkę i gotuj jeszcze 15 minut. Dopraw do smaku, wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem i udekoruj kleksem śmietany.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia