Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wieprzowe pulpeciki w zalewie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  mięsa mielonego wieprzowego
  • 4 sztuki listki laurowe
  • 8 sztuk ziarenek ziela angielskiego
  • 5 łyżek  śmietany 18%
  • mąka
  • 1 łyżka  octu 10%
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • czosnek granulowany
  • 1/2 sztuki pęczka posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso dopraw solą, pieprzem, vegetą i czosnkiem. Wymieszaj i formuj z masy pulpeciki. Do 3/4 l wrzątku dodaj ziele i liście, dopraw. Gotuj pulpety 10 minut. Wyjmij.
  2. Wywar z gotowania pulpetów zagęść mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie, wlej ocet i dodaj cukier. Sos przecedź, zabiel śmietaną, włóż pulpety i zagotuj. Wsyp natkę pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE