Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Wieprzowina w słodko-kwaśnym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  schabu bez kości
    Sos
  • 150 g  koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • 6 łyżek  zimnej wody
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 szczypta  chili
  • 1 szczypta  ziół (tymianek, szałwia, majeranek, oregano, suszona natka)
    Dodatkowo
  • 400 g  buraków
  • 400 g  ziemniaków
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj i każdy owiń folią aluminiową. Włóż do piekarnika i piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.
  2. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj w garnku i powoli doprowadź do wrzenia.
  3. Mięso umyj, osusz i pokrój w poprzek włókien na plastry, lekko rozbij tłuczkiem i oprósz solą oraz pieprzem. Włóż do sosu i duś na małym ogniu, aż będzie miękkie (około 30 minut).
  4. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
  5. Upieczone buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i podsmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Plastry schabu podawaj z ziemniakami i buraczkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE