Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 600 g wołowina bavette
pokrojona w cienkie plastry - 250 g groszek zielony
- 200 g fasolka zielona
obrana - 400 g brokuł
- 4 sztuki marchew
pokrojona w cienkie paski - 4 sztuki cebula
pokrojona w piórka - 100 g orzeszki ziemne
niesolone - 150 g masło
- oliwa z oliwek
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa oprócz cebuli ugotuj na półtwardo i odcedź.
- Na patelni rozgrzej część masła i podsmaż na nim ugotowane warzywa oraz orzeszki. Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie, a następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmaż przez 4 minuty cebulę. Następnie dodaj resztę masła, sól oraz pieprz.
- Na talerzach rozłóż warzywa i plastry usmażonego mięsa. Polej powstałym sosem.
Źródło przepisu: Smaki Francji