Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Wołowina po węgiersku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wołowinę po węgiersku można również podlać czerwonym winem, co nada daniu niezwykłego aromatu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  szalotka
  • 1 ząbek  czosnek
  • 4 plastry  wołowina
  • 2 łyżeczki  sól
  • 2 łyżki  mąka
  • 4 łyżki  smalec
  • 1/2 łyżeczki  papryka (przyprawa)
    ostra
  • majeranek
    suszony, do smaku
  • 1/2 łyżeczki  kminek
  • 750 g  ziemniaki
  • 4 sztuki  papryka zielona
  • 1 sztuka  pomidory
  • 8 sztuk  kabanosy paprykowe

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso oprósz solą i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej smalec i usmaż na nim mięso. Następnie odsącz wołowinę z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i przełóż do garnka. Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklij szalotki pokrojone w ósemki. Pod koniec oprósz majerankiem, kminkiem oraz papryką w proszku.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do cebuli. Całość zalej 1/2 filiżanki wody i zagotuj.
  3. Płyn z cebulą przelej do garnka z mięsem. Całość duś pod przykryciem przez 30 minut. Pomidor sparz i obierz ze skórki. Ziemniaki obierz i pokrój w ćwiartki. Kabanosy, papryki i pomidor pokrój na małe kawałki.
  4. Pokrojone warzywa i kabanosy dodaj do garnka z mięsem. Zalej wszystkie składniki wodą i duś jeszcze 20 minut. Dopraw do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

wołowinaprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE