Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Wołowina teriyaki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 90 g  polędwicy wołowej
  • 2 łyżki  sosu teriyaki
  • 30 g  marchewki
  • 50 g  różyczek brokułów
  • 1 łyżka  oliwy
  • 40 g  czerwonej papryki
  • 100 g  ugotowanego brązowego ryżu
  • 3 łyżki  dressingu miodowo-musztardowego

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę pokrój w kostkę, skrop sosem teriyaki i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę, brokuły oraz pokrojoną w plastry marchew i smaż mieszając. Gdy warzywa będą miękkie wyłóż zawartość patelni na ryż i polej dressingiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Women's Health


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE