Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wołowina w sosie balsamicznym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  polędwicy wołowej lub ligawy
  • 4 łyżki  musztardy Dijon
  • 5 łyżek  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  miodu
  • 3 łyżki  masła
  • 5 łyżek  oleju
  • sól
  • pieprz
    Dodatkowo
  • 50 dag  brukselki
  • 2 łyżki  masła
  • bułka tarta

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz i pokrój w cienkie kotleciki. W misce wymieszaj musztardę z 2 łyżkami oleju i natrzyj tą mieszanką mięso. Następnie przykryj i odstaw na 3 godziny do lodówki.
  2. Kotlety usmaż na rozgrzanym z dodatkiem masła oleju. Następnie zdejmij mięso na talerz i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu polędwicy dodaj ocet i miód. Dopraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Do tak powstałego sosu włóż kotlety, podgrzej.
  4. Brukselkę ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Podawaj ją z kotlecikami, polaną sosem z rozpuszczonego masła wymieszanego z bułką tartą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE