Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wołowina w sosie pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  polędwicy wołowej
  • 2 łyżki  mąki
  • 2 sztuki cebule
  • 2 szklanki  bulionu mięsnego
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki  masła
  • 1 szklanka  śmietany 30%
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • słodka papryka mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Oprósz pieprzem, solą i papryką, obtocz w mące.
  2. Cebule obierz, pokrój w talarki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj i podsmaż jeszcze chwilę.
  3. Mięso smaż na rozgrzanym maśle. Do usmażonego mięsa dodaj cebulę. Wlej bulion i duś do miękkości. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  4. Śmietanę zahartuj powstałym sosem i wlej do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE