Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g polędwica wołowa
- 500 g fasolka szparagowa
zielona - 300 g pieczarki
- 1 sztuka papryka czerwona
- 3 ząbki czosnek
- 1 szklanka bulion
- ocet balsamiczny
do smaku - sos chili
ostry, do smaku - miód
do smaku - 4 łyżki olej
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wołowinę oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Dopraw mięso sosem chili i wymieszaj.
- Paprykę ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w 180 st. C. Następnie ostudź, zdejmij skórkę i pokrój w paski.
- Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę podgrzewaj, po czym wlej bulion i odrobinę octu. Gotuj przez 10 minut.
- Gotowe mięso zdejmij z patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę oraz ugotowaną i pokrojoną fasolkę. Całość dopraw solą, pieprzem, miodem i sosem chili.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku