Dzisiaj jest: Środa, 02.12.2020 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Wołowina z fasolką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wołowinę z fasolką najlepiej podawać z pieczywem lub gotowanymi ziemniaczkami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  polędwica wołowa
  • 500 g  fasolka szparagowa
    zielona
  • 300 g  pieczarki
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 szklanka  bulion
  • ocet balsamiczny
    do smaku
  • sos chili
    ostry, do smaku
  • miód
    do smaku
  • 4 łyżki  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Dopraw mięso sosem chili i wymieszaj.
  2. Paprykę ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w 180 st. C. Następnie ostudź, zdejmij skórkę i pokrój w paski.
  3. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę podgrzewaj, po czym wlej bulion i odrobinę octu. Gotuj przez 10 minut.
  4. Gotowe mięso zdejmij z patelni. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę oraz ugotowaną i pokrojoną fasolkę. Całość dopraw solą, pieprzem, miodem i sosem chili.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE