Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
50 dag wołowiny
2 ząbki czosnku
1 sztuka marchewka
1/2 sztuki pomarańczy
1 l bulionu wołowego
50 ml czerwonego wytrawnego wina
2 sztuki cebule
2 dag suszonych grzybów
sól
pieprz
mielona słodka papryka
oregano
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby namocz. Marchew, cebule i czosnek obierz. Marchewkę pokrój w plastry, cebule w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Z pomarańczy usuń skórkę.
- Mięso umyj i pokrój w dużą kostkę. Następnie mocno zrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, czosnek i marchewkę. Podlej winem i dopraw do smaku. Smaż przez 5 minut.
- Mięso przełóż do szybkowaru i zalej bulionem. Dodaj grzyby i gotuj przez 40 minut.
- Potrawę ponownie przełóż na patelnię. Włóż pomarańczę. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!