Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 kg szpondra wołowego
maggi
30 dag marchewki
15 dag pietruszki
10 dag selera
25 dag kapusty
3 sztuki cebule
olej
mąka do oprószenia
sól
pieprz
ziele angielskie
2 łyżki przecieru pomidorowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokrój w dużą kostkę. Kapustę poszatkuj. Pozostałe warzywa umyj, obierz i pokrój w małą kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Mięso oprósz mąką i zrumień na oleju. Następnie wlej do niego tyle wody, by było przykryte. Dodaj ziele i duś przez 50 minut.
- Po tym czasie dodaj warzywa i duś. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj przecier, dopraw i jeszcze chwilę podduś.
Źródło przepisu: przyślij przepis!