Dzisiaj jest: Sobota, 24.10.2020 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Wołowina z warzywami w sosie pomidorowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  szpondra wołowego
  • maggi
  • 30 dag  marchewki
  • 15 dag  pietruszki
  • 10 dag  selera
  • 25 dag  kapusty
  • 3 sztuki cebule
  • olej
  • mąka do oprószenia
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój w dużą kostkę. Kapustę poszatkuj. Pozostałe warzywa umyj, obierz i pokrój w małą kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju.
  2. Mięso oprósz mąką i zrumień na oleju. Następnie wlej do niego tyle wody, by było przykryte. Dodaj ziele i duś przez 50 minut.
  3. Po tym czasie dodaj warzywa i duś. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj przecier, dopraw i jeszcze chwilę podduś.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE