Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Woreczek z kaczką i włoszczyzną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

    Ciasto
  • 750 g  mąki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 6 łyżek  oliwy
  • 300 ml  zimnej wody
    Farsz
  • 2 sztuki filety z kaczki
  • 2 łyżki  masła
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 2 sztuki gałązki świeżego rozmarynu
  • 2 ząbki  czosnku
  • świeży imbir
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski. Dodaj sól, oliwę i wodę. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce.
  2. Mięso zmiel w maszynce. Włoszczyznę oczyść. Marchew, seler i pietruszkę pokrój w kostkę. Pora pokrój w krążki. Mięso przesmaż na rozgrzanym maśle, dodaj warzywa i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw solą i duś pod przykryciem przez 20 minut. Dopraw do smaku i dodaj igiełki rozmarynu.
  3. Ciasto podziel na 8 części. Każdą część rozwałkuj i rozciągnij delikatnie dłońmi, podkładając je pod spód placka. Ciasto powinno być cienkie jak pergamin.
  4. Na kwadraty ciasta wykładaj farsz, skręcaj ciasto na górze i zwiąż nicią. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE