Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wrap z boczkiem, szpinakiem i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki placki wrapów
  • 150 g  wędzonego boczku w plasterkach
  • 80 g  świeżego szpinaku
  • 150 g  sera żółtego
  • 2 łyżki  keczupu

Sposób przyrządzania:

  1. Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni podgrzej przez 1 minutę wrapy, a następnie przesmaż przez 3 minuty plasterki boczku.
  2. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Mocno rozgrzej grill dwustronny lub opiekacz do kanapek.
  4. Placki wrap posmaruj keczupem, a następnie rozsyp na nich żółty ser, ułóż szpinak i podsmażony boczek.
  5. Z jednej strony zrób małą zakładkę z placka, aby zawartość nie wysypała się po zwinięciu, a następnie złóż jak kopertę.
  6. Zawinięty wrap umieść na grillu i dociśnij pokrywą. Piecz, aż ser się rozpuści.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE