Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Wrap z boczkiem, szpinakiem i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki placki wrapów
  • 150 g  wędzonego boczku w plasterkach
  • 80 g  świeżego szpinaku
  • 150 g  sera żółtego
  • 2 łyżki  keczupu

Sposób przyrządzania:

  1. Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni podgrzej przez 1 minutę wrapy, a następnie przesmaż przez 3 minuty plasterki boczku.
  2. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Mocno rozgrzej grill dwustronny lub opiekacz do kanapek.
  4. Placki wrap posmaruj keczupem, a następnie rozsyp na nich żółty ser, ułóż szpinak i podsmażony boczek.
  5. Z jednej strony zrób małą zakładkę z placka, aby zawartość nie wysypała się po zwinięciu, a następnie złóż jak kopertę.
  6. Zawinięty wrap umieść na grillu i dociśnij pokrywą. Piecz, aż ser się rozpuści.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE