Dzisiaj jest: Niedziela, 01.12.2024 Imieniny: Natalii i Eligiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wrapsy z mięsem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wrapsy z mięsem to przepis na szybkie i smaczne danie inspirowane kuchnią meksykańską.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  papryka czerwona
  • 1 sztuka  chili papryczka
  • 200 g  polędwica wołowa
  • 200 g  polędwica wieprzowa
  • olej
    do smażenia
  • 1 opakowanie  przyprawa do potraw z grilla
  • 1 opakowanie  przyprawa meksykańska
  • 1 główka  sałata rzymska
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 4 sztuki  tortilla
  • 200 g  ser cheddar
    w plastrach
  • 200 g  śmietana kwaśna
  • 1 sztuka  awokado
    dojrzałe
  • 1/2 sztuki  sok z limonki
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki i chili umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim przygotowane warzywa. Dopraw do smaku solą oraz przyprawą na grilla. Zdejmij z patelni.
  2. Mięso oczyść, pokrój w długie paski. Smaż przez 10 minut. Następnie dopraw solą oraz przyprawą meksykańską.
  3. Sałatę umyj, posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w cienki talarki.
  4. Na podgrzanych tortillach rozłóż sałatę, cebulę, plastry sera i smażoną paprykę. Na koniec dodaj mięso.
  5. Tortille zwiń. Śmietanę wymieszaj z rozgniecionym awokado i sokiem z limonki. Wrapsy podawaj z sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Zobacz więcej na temat:

wrapsyprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE