Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki papryka czerwona
- 1 sztuka chili papryczka
- 200 g polędwica wołowa
- 200 g polędwica wieprzowa
- olej
do smażenia - 1 opakowanie przyprawa do potraw z grilla
- 1 opakowanie przyprawa meksykańska
- 1 główka sałata rzymska
- 1 sztuka cebula czerwona
- 4 sztuki tortilla
- 200 g ser cheddar
w plastrach - 200 g śmietana kwaśna
- 1 sztuka awokado
dojrzałe - 1/2 sztuki sok z limonki
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki i chili umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim przygotowane warzywa. Dopraw do smaku solą oraz przyprawą na grilla. Zdejmij z patelni.
- Mięso oczyść, pokrój w długie paski. Smaż przez 10 minut. Następnie dopraw solą oraz przyprawą meksykańską.
- Sałatę umyj, posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w cienki talarki.
- Na podgrzanych tortillach rozłóż sałatę, cebulę, plastry sera i smażoną paprykę. Na koniec dodaj mięso.
- Tortille zwiń. Śmietanę wymieszaj z rozgniecionym awokado i sokiem z limonki. Wrapsy podawaj z sosem.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku