Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki piersi z kurczaka
- 3 łyżeczki jogurtu greckiego
- 3 łyżeczki musztardy Dijon
- 2 łyżeczki miodu
- 4 sztuki placki tortilli
- 1 sztuka pomidor
- 1 sztuka kulka mozzarelli
- 4 sztuki liście sałaty
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Piersi z kurczaka posól, przypraw pieprzem i odstaw na 30 minut. Następnie skrop olejem, zawiń w folię aluminiową i piecz 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
- Ostudzone piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół.
- W miseczce dokładnie wymieszaj jogurt, musztardę i miód.
- Pomidor i mozzarellę pokrój w plasterki. Tortille podgrzej na suchej patelni, by zmiękły.
- Każdy placek posmaruj cienko sosem. Ułóż na nim liść sałaty, a na środku kawałek piersi kurczaka oraz po plasterku pomidora i mozzarelli.
- Skrop nadzienie pozostałym sosem, a następnie zwiń w rożek.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka