Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
40 dag makaronu wstążki
3 sztuki kolorowe papryki
1/2 sztuki pora
1 sztuka ostra papryczka
kawałek imbiru
3 ząbki czosnku
7 łyżek oliwy
3 łyżki sosu sojowego
pieprz
- Szaszłyki
pierś z kurczaka
przyprawa 5 smaków
ostra papryka
oliwa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie przelej zimną wodą i odcedź.
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pokrojone w paski paprykę i por. Czosnek posiekaj razem z ostrą papryczką i imbirem. Dołóż do smażącej się papryki.
- Po 5 minutach wrzuć na patelnię makaron. Dopraw wszystko do smaku sosem sojowym i pieprzem.
- Kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawami i nadziej na długie patyczki do szaszłyków. Usmaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj razem z makaronem.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy