Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8 plastrów udziec wieprzowy
oczyszczony - 4 łyżki olej
- 2 sztuki papryka czerwona
duża - 1 łyżka masło
- 150 g ser żółty
starty - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzegi plastrów z udźca natnij w kilku miejscach nożem. Na desce rozłóż pergamin, oprósz go solą oraz pieprzem i ułóż na nim mięso. Wierzch posyp przyprawami i przykryj drugim kawałkiem pergaminu. Mięso rozbij lekko tłuczkiem.
- Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim kotlety. Papryki umyj, oczyść z nasion i drobno posiekaj. Na drugiej patelni rozgrzej olej z dodatkiem 1 łyżki masła i podsmaż na nim papryki.
- Połowę usmażonych kotletów wyłóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Następnie na każdym połóż po kilka kawałków papryki, kolejny kotlet i znów plasterki papryki.
- Całość posyp startym serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 4 minuty w 190 st. C.
Źródło przepisu: Smacznego!