Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zapiekanka kalafiorowa z szynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekankę kalafiorową z szynką na 10 minut przed końcem pieczenia można posypać startym, żółtym serem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  kalafior
  • 150 g  szynka drobiowa
  • 1.5 szklanek  mleko
  • 4 sztuki  jajka
  • 1 łyżka  koperek
    posiekany
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior oczyść, podziel go na różyczki. Gotuj przez 3 minuty w osolonej wodzie, a następnie odcedź i zostaw do przestygnięcia.
  2. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Jajka ubij w misce. Następnie wymieszaj z posiekanym koperkiem i mlekiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Szynkę pokrój w cienkie paski. W natłuszczonym naczyniu ułóż kalafior oraz pokrojoną wędlinę. Całość równomiernie zalej mieszanką jajeczną. Piecz 40 minut w 160 st. C. Podawaj na gorąco.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Severine

Posty : 4

Przepisy: 31


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE