Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g makaronu świderki
- 2 sztuki filety z kurczaka
- 1 sztuka brokuł
- 1 sztuka średni por
- 200 g majonezu
- 50 g żółtego sera
- czosnek granulowany
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Następnie włóż na godzinę do lodówki.
- Brokuł ugotuj w osolonej wodzie. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Ser pokrój w paski, a por w talarki.
- Na blachę do pieczenia wyłóż makaron, kurczaka, por, brokuły, majonez, makaron i żółty ser. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka